Software Univeristy

UI Design

2020 г.

Задача

Трябваше да изградим изцяло нов UI дизайн на платформата, като поставим основата и зададем посоката и за всички останали брандове под шапката на SoftUni. Елементите тук са специално подбрани, за да освежат design language, който използва бранда и да комуникират правилно с аудиторията.

Проблем

Обновяването на UI трябва да стане постепенно. Дизайна не бе обновяван от 2013 г., но това в никакъв случай не значи, че промяната трябва да стане изведнъж, а даже напротив. Решихме да не поемаме излишен риск и всяка промяна да стане премерено и стъпка по стъпка с точно определен план на действие. От опит научихме, че всяка прекалено рязка промяна може да отблъсне потребителя.

Решение

Изградихме design guideline v 1.0 в който освежихме основните компоненти и най-важното нещо преборихме огромната неконсистентност, която имахме в цялата платформа. Най-важното нещо което бе продуктувано от тази промяна и с която най-много се гордея е промяна на работа на компанията и процесите в нея с цел многократно по-бърза и качествена работа. 

Software University

Software University е първият бранд под шапката на SoftUni, имащ огромна важност за компанията. Той е от изключително важно финансово и стратегическо значение

Промените които внедряваме в този бранд са основополагащи за всички останали инициативи на компанията. Това е “компаса” на SoftUni и измерителя на успех. Уверено задаваме нова посока, като променихме процесите на работа на дизайн и dev екипа, ускорихме дизайн процеса в пъти и вдигнахме качеството на дизайните неизмеримо. 

В момента сме изправени пред последното предизвикателство – имплементацията на целия gesign guidelines и обновяване на целия UI. Заедно с помощта на опитните членове на dev екипа и това вече е възможно. Заедно прекроихме и “дебъгнахме процесите, анализирахме проблемите, които двата екипа – дизайн и dev са срещали до сега и смея да кажа ги решихме успешно